Tele2 niet langer goedkoopste alles-in-1 aanbieder

Per vandaag introduceert Tele2 nieuwe abonnementen voor internet, tv en bellen. Tele2 stelt dat het uitgangspunt van de nieuwe abonnementen zoveel mogelijk keuzevrijheid is. Echter is afname van een belbundel met 300 minuten verplicht geworden. Hierdoor zijn de pakketten met bellen 5 euro duurder geworden. Ook zijn de aansluitkosten met 15 euro opgehoogd. Hierdoor is Tele2 niet langer de goedkoopste alles-in-1 aanbieder.

Door de prijsverhogingen verliest Tele2 nu haar positie als goedkoopste aanbieder van internet, tv en bellen aan Vodafone. Ook moet het Fiber, Online en zelfs Ziggo voor zich laten.
Met een nieuwe jaarprijs van 435 euro zijn Tele2 klanten nu maar liefst minimaal 117 euro duurder uit voor internet, bellen en tv in het eerste jaar. Bij internet en bellen is het verschil 111 euro met de oude situatie en is Online nu het goedkoopst. Los internet van Tele2 is 51 euro duurder geworden in het eerste jaar, en is hiermee nog net 3 euro goedkoper dan Vodafone.
Wanneer wordt gekozen voor een pakket inclusief interactieve tv geldt een korting van 2 euro per maand voor het eerste jaar.

Belbundels
Tele2 stelt dat steeds meer mensen ervoor kiezen om alleen gebruik te maken van een mobiele telefoon en de vaste lijn achterwege laten. Het is dan ook opvallend te noemen dat Tele2 er nu voor kiest nieuwe klanten standaard 5 euro per maand te laten betalen voor een belbundel van 300 minuten naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Deze belbundel is verplicht wanneer men kiest voor vast bellen, waardoor het abonnement 60 euro per jaar duurder wordt.
Tele2 geeft aan dat deze 300 minuten zijn gebaseerd op een analyse naar het gemiddelde belgedrag. Daaruit bleek dat 300 minuten per maand voor 80% van de Tele2 klanten voldoende is.
Ook is er een bundel met 3.000 minuten bellen per maand naar vaste en mobiele nummers in Nederland voor 10 euro extra per maand. Onbeperkt bellen naar vaste nummers in 33 landen buiten Nederland (voornamelijk Europa) kost 5 euro extra per maand.

Nieuw draadloos modem
Tegelijk met de invoering van de nieuwe prijsstelling en belbundels introduceert Tele2 ook een nieuw dual-band modem voor haar klanten. Dit nieuwe modem maakt gebruik van twee WiFi-frequenties. Dit zorgt voor een betere ontvangst en minder interferentie met andere WiFi-signalen uit de omgeving.

Vergelijk het zelf
Benieuwd of de Tele2 aanbiedingen interessant voor u zijn? Vergelijk voor uzelf met de postcodecheck welk pakket het best bij u past en stap eenvoudig over. Komt u er niet uit? Onze ervaren overstapspecialisten staan voor u klaar, bel gratis 0800 - 0160 en wij helpen u graag verder.


door Bron: Tele2, 14.095 keer gelezen