Opmars kabel ten koste van ADSL

De Nederlandse vereniging van kabelbedrijven NLkabel, denkt dat ADSL in Nederland de langste tijd gehad heeft. Dat staat vandaag in Spits naar aanleiding van de vorige week in werking getreden de nieuwe Telecomwet . Deze wet maakt het consumenten makkelijker om over te stappen van internet en telefonie aanbieders.

In een onderzoek van Spits en MSN.nl gaf ruim 40 procent aan te willen switchen van telecomaanbieder. De kabelbedrijven verwachten dat de komende maanden veel mensen zullen kiezen voor een aansluiting via de kabel. "Internet via de kabel is gewoon het snelst", aldus Rob van Esch, directeur van NLkabel. "De top van ADSL ligt tegen de 25 megabit per seconde. Via de kabel bieden wij al pakketten van 50 tot 100 megabit per seconde aan."

KPN, de belangrijkste aanbieder van ADSL lijkt zich geen zorgen te maken over dit verschil in snelheid. "Mensen moeten zich afvragen of ze die snelheid wel echt nodig hebben", zegt de KPN-woordvoerder. Toch experimenteert KPN reeds in een aantal gemeenten met glasvezeltechnieken om de snelheid te vergroten.

door Bron: Spits, 59.615 keer gelezen