Nieuwe HD zenders bij Ziggo, UPC en KPN

Ziggo, UPC en KPN maakten afgelopen dagen bekend de bestaande HD pakketten uit te gaan breiden. Ziggo voegt de zenders van SBS Broadcasting toe, UPC komt met MTVN HD en het Belgische Een HD en KPN voegt de RTL-zenders RTL4, 5, 7 en 8 HD toe aan het HD pakket.

Ziggo
Ziggo gaat vanaf 1 juni het aanbod van HD-kanalen uitbreiden. Dan komen de HD-kanalen SBS 6 HD, NET 5 HD en Veronica HD van SBS Broadcasting beschikbaar in het aanvullende HD-pakket dat vanaf die datum € 5,95 per maand gaat kosten.
Met het mediabedrijf RTL Nederland heeft Ziggo nog geen overeenstemming over de komst van de RTL4 , 5, 7 en 8 HD-kanalen. De onderhandelingen lopen nog.
In het standaard basis-televisieabonnement blijven alleen de HD-kanalen Nederland 1, 2 en 3 HD beschikbaar. Het HD-pakket bij Ziggo bestaat vanaf 1 juni uit Discovery HD, History HD, National Geographic Channel HD, SBS 6 HD, NET 5 HD en Veronica HD.

UPC
Vanaf 3 mei voegt UPC Nederland de zenders MTVN HD van MTV en Een HD van de Belgische VRT toe aan haar HD-zenderaanbod.
UPC verwacht in de aankomende maanden haar HD-aanbod verder uit te breiden. Het gaat hier dan om de drie HD-kanalen van het Nederlandse mediabedrijf SBS Broadcasting, SBS 6 HD, NET 5 HD en Veronica HD. UPC is op dit moment de enige grote HD-aanbieder in Nederland die nog geen overeenkomst met SBS Broadcasting heeft weten te bereiken over de doorgifte van de HD-kanalen.
Ook wordt per 3 mei de zender Comedy Central Family toegevoegd aan het standaard aanbod. Op deze zender zijn oudere komedies zoals Sam Sam, Het Zonnetje In Huis en Mijn Dochter en Ik te zien.

KPN
Vanaf vandaag is het HD pakket bij Interactieve TV van KPN verder uitgebreid met de RTL-zenders RTL4, 5, 7 en 8 HD. Begin april introduceerde KPN het HD pakket waarbij al 10 HD-zenders in scherper beeld en met beter geluid aangeboden werden. Met de toevoeging van de RTL-zenders biedt KPN nu voor dezelfde prijs bestaande en toekomstige klanten in totaal 14 HD-kanalen.