KPN test nieuwe breedbandtechnologie

In het vierde kwartaal van dit jaar start KPN drie proeven met de nieuwe breedbandtechnologie VDSL2. De proeven worden gehouden in Den Haag, Diemen en Enschede. Ze vormen een belangrijke stap in de uitrol van het All IP-programma waarbij iedere wijk in Nederland van glasvezel wordt voorzien. De netwerkproeven staan volledig open voor concurrenten, zodat ook zij de nieuwe technologie kunnen testen en hun eigen breedbanddiensten met klanten kunnen uitproberen.

In de drie proefgebieden zal KPN meer dan 100 verdeelkasten vervangen en de nieuwe kasten aansluiten op glasvezel. Op elke verdeelkast kunnen 200 tot 400 huizen worden aangesloten. Zelfs al blijft de koperen leiding in de grond liggen tussen de verdeelkast en het huis, met de VDSL2-technologie beschikken gebruikers over snelheden tot 30Mbps.

Eelco Blok, lid van de Raad van Bestuur van KPN namens de divisie Vast: "We zijn zeer geïnteresseerd in de vraag hoe klanten de nieuwe breedbanddiensten gebruiken die tijdens de proeven worden geleverd door KPN en de andere leveranciers. Online spelletjes doen, videosites, foto's op afstand bekijken; dagelijks hebben miljoenen mensen in Nederland contact met elkaar via Internet. Nieuwe diensten als interactieve gezondheidszorg krijgen steeds meer voet aan de grond. Kortom, we willen de komende paar maanden lering trekken uit de breedbandbeleving van de klant."

door Bron: KPN, 59.884 keer gelezen