KPN SuperWifi: een uitkomst of overbodige luxe?

KPN SuperWifi: een uitkomst of overbodige luxe?

KPN roept het nu ook: 'Overal in huis supergoeie wifi'. De provider introduceerde onlangs SuperWifi. Een oplossing voor iedereen die overal in huis wil kunnen genieten van een optimale, draadloze, internetverbinding. Het systeem bestaat uit de standaard ExperiaBox wifimodem, aangevuld met twee extra wifipunten; zogenoemde Mesh-routers.

Een wegvallende wifi- en internetverbinding, het is een van de grootste ergernissen in huis. KPN SuperWifi klinkt als een prima oplossing, net als Ziggo's Power Promise, om overal in huis van perfecte wifi te kunnen genieten.
Maar is het werkelijk nodig en is er geen andere oplossing? Zoals kiezen voor 5GHz wifi of een betere plaats van de wifirouter. Met andere woorden: is het een uitkomst of overbodige luxe. Wij zetten even enkele zaken op een rijtje.

Waarom wifi niet overal in huis even goed werkt
In de meeste huizen staat de wifirouter, die het draadloze netwerksignaal verzorgt, in de meterkast of op de begane grond in de buurt van de tv. De sterkte van het wifisignaal daalt naar mate de afstand tussen de router en de gebruiker groeit.

Maar dat is niet de enige factor. Ook de wifisignalen van draadloze netwerken in de omgeving, bij de (over)buren bijvoorbeeld, hebben invloed op de kwaliteit en het bereik van het wifisignaal. In een woonwijk of appartementencomplex kunnen zomaar enkele tientallen wifinetwerken actief zijn die elkaars bereik kunnen verstoren.

Kortom, onze groeiende behoefte om ook binnenshuis overal en altijd een goede breedband internetverbinding te kunnen gebruiken, gekoppeld aan bovengenoemde beperkingen, maken de noodzaak voor een structurele oplossing almaar groter.

Overstappen op 5GHz of toch SuperWifi?
Overstappen op een wifinetwerk dat gebruik maakt van de 5GHz frequentieband is een oplossing die vaak genoemd wordt. In die frequentieband zijn meer zend- en ontvangstkanalen beschikbaar zodat er minder verstoring door andere wifinetwerken in de buurt optreedt. Echter, het bereik van 5GHz wifisignalen is, door die hogere frequentie weer minder groot.

En dan komen we aan bij de oplossing zoals KPN die met SuperWifi aanbiedt. Een basis wifimodem die aangevuld wordt met een, twee of meerdere zogenoemde SuperWifi-punten. Standaard levert KPN er twee. Het zijn feitelijk extra wifirouters die op strategische plekken in huis geplaatst worden zodat overal in huis een goede wifiverbinding mogelijk is.

Hoeveel extra wifipunten, of Mesh-routers zijn er dan nodig? KPN levert standaard twee SuperWifi-punten. Dat is meestal voldoende om een normaal huis overal van goede wifi te voorzien. In een huis met drie verdiepingen kan dan op elke verdieping een SuperWifi-punt geplaatst worden. De installatie van SuperWifi-, of Mesh-routers, is letterlijk een kwestie van plug-and-play. Steek de stekker in het stopcontact en de configuratie verloopt vervolgens helemaal automatisch via de KPN Thuis app.

Resteert nog het antwoord op de vraag of KPN SuperWifi een oplossing of overbodige luxe is? Wilt u overal in huis kunnen Netflixen en uw wifinetwerk snel en zonder gedoe daarvoor geschikt maken? Dan is een oplossing zoals SuperWifi van KPN zeker geen overbodige luxe.

KPN aanbieding: gratis SuperWifi
Wie nu kiest voor KPN SuperWifi in combinatie met een 1-jarig internetabonnement krijgt tijdelijk twee SuperWifi-punten ter waarde van 199,00 euro gratis erbij. Het standaard abonnement, zonder SuperWifi, biedt de eerste zes maanden 50% korting op het internet tarief.
Met SuperWifi betaalt u 42,50 euro per maand voor 50 Mb internet. Kiest u voor standaard wifi, dan betaalt u de eerste zes maanden 21,25 euro per maand. Kijk voor een volledig overzicht van de verschillende tarieven in onze vergelijker:


door 44.702 keer gelezen