KPN komt ook met landelijk dekkend WiFi-netwerk

In navolging van Ziggo en UPC komt ook telecomprovider KPN binnenkort met een landelijk dekkend WiFi-netwerk. Hiervoor heeft KPN een contract gesloten met het Spaanse bedrijf FON .

FON
Bij het gebruik van FON delen KPN klanten hun bestaande internetverbinding met andere KPN klanten door het draadloos WiFi-modem deels open te stellen. In verband met de veiligheid staat dit 'openbare' WiFi-netwerk los van het privé-netwerk en heeft het geen invloed op de snelheid.

In 2011 startte Belgacom al met het gebruik van FON, inmiddels zijn er hierdoor in België al zo'n 600.000 FON-hotspots actief. Wereldwijd zijn dit er al ruim 11,5 miljoen.

HotSpots van KPN
Voor WiFi-toegang buitenshuis heeft KPN op dit moment al wel de zogenaamde 'HotSpots van KPN', dit zijn zo'n 1.800 WiFi-hotspots voor draadloos internet op publiek toegankelijke plaatsen zoals hotels, restaurants, trein- en tankstations. Toegang tot deze hotspots zijn inbegrepen bij alle vaste internet abonnementen van KPN en XS4ALL.

De KPN hotspots zijn te vinden via de speciale app 'KPN Hotspots' (Apple of Android) voor smartphones en tablets. Eenmaal op de Hotspot gearriveerd kan er ingelogd worden met de gebruikersnaam en wachtwoord van het KPN-abonnement. Naast gebruik voor de smartphone en tablet is buitenshuis draadloos internetten ook mogelijk met een laptop.

Wanneer KPN het nieuwe WiFi-hotspot netwerk in samenwerking met FON gaat lanceren is nog niet duidelijk. KPN verwacht de dienst binnen een half jaar te testen en later dit jaar voor het grote publiek te introduceren.

door 51.649 keer gelezen