KPN introduceert 500 Mb glasvezel pakketten

KPN heeft vandaag haar glasvezel aanbod vernieuwd. De pakketten Brons, Zilver en Goud zijn vervangen door respectievelijk Instap, Standaard en Premium. Waar voorheen 30 Mb als minimale snelheid werd ingezet, wordt door KPN nu ingestoken met minimaal 50 Mb op het Instap pakket. De Premium abonnementen hebben zelfs een symmetrische internetsnelheid van maar liefst 500 Mb. KPN legt hiermee het vuur aan de schenen van kabelaars Ziggo en UPC, zij bieden abonnementen aan tot een snelheid van 120 Mb.

In combinatie met bellen en Interactieve TV krijgt de Instap-klant nu een internetsnelheid van 50 Mb voor 55 euro per maand. Het Standaard-pakket kost 65 euro per maand en biedt een snelheid van 100 Mb. De Premium-abonnees krijgen voor 85 euro per maand 500 Mb symmetrische internetsnelheid. Naast deze alles-in-een pakketten zijn er ook pakketten beschikbaar met alleen internet en bellen en internet en Interactieve TV.

Bij Standaard en Premium is een Spotify Premium-abonnement ter waarde van 9,99 euro per maand inbegrepen. Met Spotify heeft u overal en altijd toegang tot miljoenen muzieknummers. Voor nieuwe abonnees geldt verder dat alle pakketten de eerste drie maanden 45 euro per maand kosten. In de gebieden waar op dit moment een vraagbundeling in gang is geldt een andere actie, hier ontvangt de klant een jaar lang 7,50 euro korting.

Het Premium-pakket met de -op dit moment- hoogste snelheid van Nederland is niet op alle glasvezelnetwerken van KPN beschikbaar, aangezien het niet overal mogelijk is om 500 Mb aan te bieden. Via onze postcodecheck kunt u direct zien of deze pakketten op uw adres beschikbaar zijn.

In oktober vorig jaar gaf KPN dochter XS4ALL al aan in 2012 te gaan starten met glasvezel abonnementen tot 500 Mb. XS4ALL is inmiddels actief op de glasvezel markt, maar is tot op heden nog niet begonnen met de uitrol van deze snelste abonnementen.