XS4ALL primeur 500 Mb glasvezel

Provider XS4ALL zal vanaf oktober dit jaar starten met het aanbieden van glasvezel internet (50 en 100 Mb). Volgend jaar zullen er zelfs internetverbindingen van 500 Mb geleverd worden, een absolute primeur in Nederland.

XS4ALL is een dochter van KPN die zich op de bovenkant van de markt richt met kwaliteitsproducten en een hoog serviceniveau. Deze innovatieve internetaanbieder gaat voor het glasvezelaanbod in zee met netwerkleverancier Reggefiber. Het huidige glasvezelnetwerk in Nederland kan al internet bieden aan 700.000 huishoudens. De aanleg van een nieuw netwerk wordt overigens pas rendabel als 30% van de huishoudens glasvezel afneemt en daarvoor testen providers altijd eerst de animo in een bepaald gebied via een vraagbundelingsonderzoek. De supersnelle internet abonnementen van 500 Mb zullen vooral interessant worden voor de zakelijke markt. Het aansluiten van bedrijfsnetwerken maar ook bijvoorbeeld pinnen via glasvezel zijn aantrekkelijke toepassingen voor deze doelgroep. XS4ALL ziet het leveren van supersnel internet echter ook als algemene stimulans voor de markt om nieuwe breedband producten en diensten te ontwikkelen.

De nieuwe glasvezel abonnementen zullen los worden geleverd, maar ook als alles-in-één pakket met internet, digitale TV en telefonie. In die 3-in-1 pakket komen 50 gewone TV-zenders en 16 HD-zenders. Men gaat uit van een gebruiksvriendelijke monteurinstallatie en er wordt ook een gratis ontvanger voor een tweede TV-toestel geleverd.
De XS4ALL glasvezel abonnementen zijn binnenkort via Breedbandwinkel.nl te bestellen.

door 47.602 keer gelezen