KPN en XS4ALL verhogen wederom tarieven per 1 juli

Telecomaanbieders KPN en XS4ALL wijzigen per 1 juli een aantal tarieven. Bij KPN gaat Alles-in-1 Standaard een euro meer kosten en worden de beltarieven afgerond. Bij XS4ALL worden de Smart, Plus en Pro abonnementen een euro duurder. Bestaande klanten kunnen kosteloos opzeggen vanwege deze wijzigingen.

KPN
Vanaf juli wordt de maandprijs van Alles-in-1 Standaard opgehoogd van 59 naar 60 euro per maand. Hiernaast vinden er wijzigingen plaatst in de beltarieven. Het starttarief wordt naar beneden afgerond van 0,1017 euro naar 0,10 euro per gesprek. De gesprekskosten worden echter naar boven afgerond, van 0,0918 euro naar 0,10 euro per minuut.

Verder maakt KPN bekend dat het HD Extra Pakket is komen te vervallen. De meeste zenders hiervan maken ondertussen onderdeel uit van het basispakket. Overige HD zenders vallen nu onder het Pluspakket.
Als laatste is het Erotiekpakket in prijs verhoogd, van 11,00 euro naar 12,50 per maand.

XS4ALL
Nadat XS4ALL afgelopen jaar nog een aantal tariefsverlagingen doorvoerde, kiest XS4ALL er nu voor de Internet Smart, Plus en Pro abonnementen een euro duurder te maken. Alleen Internet Compact blijft ongewijzigd met een tarief van 30 euro per maand.

Kosteloos opzeggen voor bestaande klanten
In verband met de wijzigingen hebben bestaande KPN en XS4ALL klanten het recht om het abonnement tot en met 30 juni 2015 kosteloos te beëindigen. Ook wanneer de contractperiode nog niet is verlopen.

door Bron: KPN en XS4ALL, 15.968 keer gelezen