Internet via de kabel kan veel sneller

Sneller internet is voor de consument tegenwoordig een belangrijke reden om over te stappen naar glasvezel. Kabelaar Ziggo maakt zich vooralsnog geen zorgen dat het einde van de technische mogelijkheden van de coaxkabel in zicht komt. De kabelaar geeft zelfs aan dat het in de toekomst twintig keer sneller internet kan leveren dan nu.

Dit wil de kabelaar verwezenlijk doormiddel van een nieuwe techniek genaamd DOCSIS 3.1. Momenteel gebruiken de Nederlandse kabelaars DOCSIS 3.0 waarmee UPC een snelheid kan leveren van 200 Mb. In theorie kan dit echter verhoogd worden tot een snelheid 1 Gbps, oftewel 1.000 Mb.
Wanneer DOCSIS 3.1 naar verwachting in 2016 beschikbaar komt, kunnen de Nederlandse kabelbedrijven snelheden tot 3 Gbps (3.000 Mb) gaan leveren. Bovendien kan hierdoor ook de uploadsnelheid worden verhoogd en op die manier tegenwicht bieden tegen de hoge uploadsnelheden van glasvezel.

Een hogere snelheid geeft ook meer mogelijkheden voor het digitale televisie aanbod. Zo kan hierdoor het zenderaanbod worden vergroot en kan gekeken worden naar technieken als Ultra HD.

door Bron: TotaalTV, 40.906 keer gelezen