Interactieve TV van KPN uitgebreid met HD-pakket

Steeds meer TV-kijkers hechten waarde aan haarscherp beeld en perfect geluid voor een zo optimaal mogelijke TV-beleving. Vandaag introduceert KPN een HD pakket bij Interactieve TV.

HDTV staat voor High Definition Television en zorgt voor intensere kleuren, tot vijf keer scherper beeld en ultiem geluid. High Definition betekent dus nog meer details, waardoor het lijkt alsof je er zelf bij bent. Om HDTV mogelijk te maken heeft KPN zijn netwerk fors uitgebreid.

Het HD-pakket is verkrijgbaar via Interactieve TV van KPN en bestaat uit 10 HD-zenders; Nederland 1, 2 en 3, Net5, SBS6, Veronica, de Vlaamse zenders Een en Canvas Ketnet, en de themazenders Discovery HD en Animal Planet HD.
Om te kunnen genieten van High Definition moet de kijker beschikken over een Full HD of HD Ready televisie, herkenbaar aan het HD-logo. De Digitale TV-ontvanger van KPN is geschikt voor HDTV en hoeft dus niet vervangen te worden. KPN zal op korte termijn nog meer HD-kanalen toevoegen aan het HD-pakket.
Om nog meer Nederlanders te kunnen voorzien van Interactieve TV heeft KPN onlangs geïnvesteerd in de uitbreiding van het bestaande netwerk naar VDSL. Dit betekent dat de internetsnelheden voor klanten verhoogd zijn en daarmee ook het dekkingsgebied van Interactieve TV is vergroot. Ruim 80% van de Nederlandse huishoudens kan nu Interactieve TV van KPN thuis ontvangen.

door Bron: KPN, 64.149 keer gelezen