Fikse verhoging uploadsnelheid voor DELTA klanten

Fikse verhoging uploadsnelheid voor DELTA klanten

Tot nu toe konden klanten met een internetabonnement van DELTA genieten van een maximale uploadsnelheid van 45 Mb. De provider heeft echter besloten de maximale uploadsnelheden flink te verhogen. Particuliere klanten kunnen nu maximaal met 100 Mb uploaden en klanten met een businesspack met maximaal 125 Mb.

Daarmee is DELTA de eerste internetprovider die deze uploadsnelheden via de kabel aanbiedt. Ter vergelijk, de maximale upload snelheid bij Ziggo varieert van 5 tot 50 Mb.

DownloadsnelheidOude uploadsnelheidNieuwe uploadsnelheid
100 Mb5 Mb10 Mb
+ Businesspack10 Mb35 Mb
200 Mb15 Mb50 Mb
+ Businesspack20 Mb75 Mb
400 Mb15 Mb100 Mb
+ Businesspack30 Mb125 Mb
1.000 Mb (1 Gbit)40 Mb100 Mb
+ Businesspack45 Mb125 Mb

De nieuwe uploadsnelheden worden automatisch geactiveerd en hebben geen gevolgen voor de abonnementskosten.

Groeiende behoefte aan meer uploadsnelheid
DELTA ziet het dataverbruik op haar netwerk jaarlijks met 40 procent groeien. Daarnaast blijft de behoefte van klanten naar nog snellere internetverbindingen ook almaar toenemen. En dat geldt in groeiende mate ook voor de uploadsnelheden.

Door de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus worden steeds meer mensen gedwongen tijdelijk thuis te werken. Een goede, stabiele, internetverbinding is dan onontbeerlijk. Voor thuiswerkers die regelmatig grote bestanden moeten verzenden, is een goede, hoge, uploadsnelheid minstens zo belangrijk als de downloadsnelheid.

Next Generation Netwerk
Het verhogen van de uploadsnelheden is een direct gevolg van de vernieuwingen die DELTA de afgelopen jaren in haar netwerk heeft doorgevoerd. Zoals het overstappen naar het aanbieden van volledige digitale radio en televisie. Maar ook de vernieuwing van netwerkapparatuur op 15.000 plaatsen in Zeeland voor de uitrol van het Next Generation Netwerk.

Door de uitrol van het zogenoemde hybride glasvezel-coaxnetwerk was DELTA eind 2018 de eerste provider die downloadsnelheden tot 1 Gigabit via de kabel kon aanbieden. Inmiddels is 60 procent van het netwerk in Zeeland al verglaasd.

door Bron: DELTA, 5.166 keer gelezen