Enschede aangesloten op GigaNet van Ziggo

Enschede aangesloten op GigaNet van Ziggo

Begin deze maand heeft Ziggo 73.000 huishoudens en bedrijfspanden in Enschede aangesloten op het snelle GigaNet netwerk van de provider. Daarmee staat de teller van het aantal adressen die via Ziggo toegang hebben tot een internetsnelheid van maximaal 1 Gigabit nu op 3,3 miljoen.

Ziggo kiest ervoor de uitbreidingen van haar netwerkcapaciteit te realiseren door een combinatie van software en nieuwe bekabeling in wijkkasten en -centrales. Dat betekent dat er geen graafwerkzaamheden uitgevoerd hoeven te worden. ‘Gigabit zonder graven’ noemt de provider dit.

Dankzij de zogenoemde DOCSIS 3.1 technologie is het mogelijk om de hoge downloadsnelheden ook beschikbaar te maken zonder dat daarvoor de bestaande coaxbekabeling tussen de wijkkast en het aansluitpunt in huis vervangen hoeft te worden.

Elf kilometer kabel
Ter voorbereiding op de GigaNet uitrol in Enschede sloten Ziggo monteurs in die regio meer dan 11 kilometer nieuwe netwerkbekabeling, verdeeld over 10.582 aansluitpunten, aan. Daarnaast werden 6.046 straatkasten voorzien van meer dan 113.000 nieuwe connectoren. Op het moment dat deze werkzaamheden afgerond waren, kon Ziggo met één druk op knop heel Enschede aansluiten op het GigaNet.

Uiteraard moeten bestaande en nieuwe abonnees van Ziggo, om van de gigabit internetsnelheden gebruik te kunnen maken, wel kiezen voor een passend ‘Giga’ abonnement. Dat abonnement bestaat uit internet tot 1 Gb download en 50 Mb upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL (Home of HBO), Ziggo Sport en de Ziggo GO-app.

In het aangesloten Giganet gebied in Enschede geldt een aanbieding waar nieuwe klanten de eerste 9 maanden slechts 29,95 euro per maand betalen, ongeacht het gekozen pakket.

Benieuwd wat er op jouw adres beschikbaar is? Bekijk het direct via de postcodecheck: