Chello schaft datalimieten af

Drie abonnementen van Chello worden vanaf morgen aangeboden met onbeperkt dataverkeer. Daarmee worden de datalimieten bij UPC's internetprovider expliciet afgeschaft.

Uitzondering blijven de twee goedkoopste abonnementen, Easy en Starter, die hogere limieten van respectievelijk 1GB en 500MB krijgen. Hiermee lijkt UPC dezelfde weg te kiezen als bijvoorbeeld XS4ALL, dat een week geleden de afschaffing van limieten en policies aankondigde.
De kabelaar houdt echter nog een slag om de arm en geeft aan dat de algemene voorwaarden nog wel de mogelijkheid bieden om maatregelen te nemen tegen klanten.

Dit laatste zou gebeuren tegen gebruikers die aanhoudend overlast veroorzaken voor andere gebruikers. De reden is volgens het bedrijf om de kwaliteit en snelheid van het netwerk te kunnen garanderen, maar verwacht wordt dat ingrijpen nauwelijks nodig zal zijn.
Met de beleidswijziging lijkt UPC nu in ieder geval te voldoen aan de wensen van COAX, een belangvereniging die onlangs een petitie startte om de provider te bewegen duidelijkheid te geven over de limieten en deze limieten op te rekken. Zware gebruikers kregen op den duur te maken met een tijdelijk lagere snelheid, omdat ze te veel verkeer gegenereerd hadden.

door Bron: Tweakers, 78.158 keer gelezen