BBned koopt aanbieder internettelefonie

BBned, dat in Nederland hard aan de weg timmert met breedbanddiensten voor telecompartijen en internetaanbieders, heeft Rits tele.com overgenomen.

Rits tele.com geldt als een pionier op het gebied van internettelefonie. Bij de oprichting in 2000 was de dienstverlening nog gratis. Klanten konden toen met een microfoon en een koptelefoon bellen. Zij kregen dan wel reclameboodschappen op hun computerscherm te zien. Een jaar later volgde de overstap naar het zogenoemde bellen via het internetprotocol (VoIP), waar wel geld voor gevraagd kon worden.

De Rotterdamse onderneming heeft nu weinig kans om op eigen kracht te overleven, zei directeur Y. Kooistra over de overname. ADSL-aanbieders zijn steeds meer gaan stunten met goedkope telefonie om klanten op hun netwerk te krijgen.

Beide partijen wilden vrijdag niets zeggen over de overnamesom. In totaal neemt BBned "enkele duizenden klanten" over. Over de omzet van Rits tele.com is niets vrijgegeven.
BBned, dat bijna volledig eigendom is van Telecom Italia, behaalde vorig jaar een jaaromzet van 70 miljoen euro. Volgens directeur H. Rietkerk was zijn onderneming toen voor het eerst winstgevend. Onder meer klanten als Demon en Scarlet maken gebruik van het netwerk.

door Bron: Telegraaf, 88.951 keer gelezen