Programma Gemist of 'uitzending gemist' is een dienst van digitale televisie aanbieders in samenwerking met verschillende omroepen om uitgezonden tv-programma's ook na uitzending nog te kunnen bekijken. Via de decoder kunt u een lijst oproepen van beschikbare programma's en deze alsnog op een later tijdstip bekijken zonder deze zelf te hebben opgenomen. Programma Gemist is over het algemeen alleen beschikbaar voor Nederlandse zenders. Bij de commerciële zenders worden vaak extra kosten in rekening gebracht voor het later terugkijken van een uitzending.

Wanneer het programma nog wel bezig is, maar u heeft bijvoorbeeld de eerste tien minuten gemist, dan kunt u in sommige gevallen ook gebruik maken van Begin Gemist of Replay TV. Lees hier meer over Begin Gemist.

Bij sommige providers kunt u standaard tot 2 dagen programma's terugkijken en bij andere providers kan dat tot 10 dagen terug. Het is vaak ook mogelijk om tegen betaling tot 10 dagen terug te kijken.

Als u de postcodecheck doet, kunt u uw selectie filteren op digitale televisie-abonnementen die over Programma Gemist beschikken.