Hoe snel breedband-internet nu precies is, hangt af van het abonnement dat je kiest. Wanneer je bijvoorbeeld een videobestand van 100 MB downloadt naar je computer, duurt dit een bepaalde tijd.

Werkelijke snelheid
De te behalen snelheid is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bij een ADSL of VDSL verbinding de kwaliteit en de lengte van de koperlijn tussen de wijkcentrale en je huisadres van belang voor de uiteindelijke snelheid. Naast dit kunnen ook de gebruikte kabels binnenshuis, het (draadloos) modem of je computer, tablet of smartphone de snelheid beïnvloeden.

Hoeveel Mb heb ik nodig voor mijn internetgebruik?
In een tijd waarin we allemaal afhankelijk zijn van internet voor werk, school en entertainment, willen we allemaal een snelle internetverbinding. Maar hoe snel is snel genoeg? Het is van belang om de juiste snelheid te kiezen, zodat je niet te veel betaalt voor iets wat je eigenlijk nooit nodig gaat hebben.
Het hangt allemaal af van wat jouw huishouden online doet en of dit tegelijkertijd wordt gebruikt. Onze Mb-calculator kan jou helpen een inschatting te maken om de snelheid te vinden die het best bij jou past.