Ziggo start met het vervangen van 400.000 modems

Mediabedrijf Ziggo start in mei met het omruilen van 400.000 Eurodocsis 2.0 modems door EuroDocsis 3.0 draadloze modem-router combinaties.

Ziggo wil dat haar klanten op het moment dat het hun uitkomt, op elke willekeurige plek en op ieder mogelijk scherm gebruik kunnen maken van de Ziggo-diensten. Daarvoor is het onder andere noodzakelijk dat de modems de toekomstige zeer grote bandbreedtes aankunnen en dat het draadloze gebruik in en rondom het huis eenvoudiger wordt. Deze nieuwe modem-routers maken dit mogelijk.

Ziggo klanten worden vooraf geïnformeerd over de week waarin zij het nieuwe modem kunnen verwachten. De vervangingsoperatie loopt van mei tot en met september. Klanten die al een EuroDocsis 3.0 modem hebben en klanten met een Z1 of Alles-in-1 Basis abonnement krijgen vooralsnog geen nieuw modem.

Nieuwe klanten krijgen ongeacht hun abonnement vanaf mei het nieuwe draadloze modem-router. De modem-routers worden geleverd met standaardinstellingen die voor veruit de meeste gebruikers geschikt zijn. De routerinstellingen kunnen echter volledig naar hun eigen voorkeuren worden aangepast. Iets dat bij veel providers die ook dergelijke apparatuur gebruiken nauwelijks mogelijk is. De nieuwe modem-routers van Ubee en Cisco zijn gebouwd volgens de EuroDocsis 3.0 specificaties en kunnen met de huidige firmware snelheden aan tot 480 Mb/s down en 120 Mb/s up. Het routergedeelte bezit vier gigabit-poorten voor vaste ethernetverbindingen. Het draadloze gedeelte voldoet aan de B, G en N specificaties, waardoor ook draadloos hoge snelheden mogelijk zijn. Daarnaast heeft het apparaat aansluitingen voor twee telefoonlijnen.

door Bron: Ziggo, 63.196 keer gelezen