Ziggo: let op bij kopen nieuwe TV

Kabelprovider Ziggo waarschuwt klanten goed op te letten bij de aanschaf van een nieuwe televisie. Niet alle modellen zijn namelijk geschikt voor Ziggo's CI+ insteekkaart voor de ontvangst van digitale televisie. Informatie van de winkel blijkt niet altijd overeen te komen met de lijst die de provider op zijn website heeft staan.

Het gaat hier om het gebruik van CI+ modules, de handige insteekkaart die steeds vaker de decoder (losse ontvanger) vervangt. Bij het gebruik van een 'normale decoder' maakt het type toestel niet uit.
Dit probleem kwam aan het licht door een incident in Utrecht met een actie van een extra goedkope Toshiba flatscreen. Deze televisie droeg ten onrechte een sticker met 'geschikt voor Ziggo', maar gebruikers geven aan door een technische beperking slechts een deel van de digitale TV-zenders te kunnen ontvangen. Daarnaast zijn er problemen met de software-updates. Overigens geldt ook voor andere aanbieders dat u het best de lijst van gecertificeerde TV's online kunt bekijken voordat u een nieuwe televisie aanschaft.

door Bron: Telegraaf, 42.558 keer gelezen