Ziggo komt met WiFi modems en belooft snelheidsverhoging

Ziggo is van plan om dit jaar een kabelmodem met draadloze WiFi functionaliteit aan klanten te gaan aanbieden. Ook wil de kabelaanbieder in de loop van het jaar de internetsnelheden van vrijwel alle abonnementsvormen verhogen. Ziggo heeft aangegeven in totaal 600.000 nieuwe modems te willen gaan uitleveren.

Volgens Ziggo klagen sommige gebruikers dat de volledige downloadsnelheid niet wordt gehaald. Verouderde netwerkapparatuur, die de hogere doorvoersnelheden niet aankan, is volgens de kabelaanbieder veelal de hoofdoorzaak. Door het aanbieden van een kabelmodem met 802.11n-WiFi en Gigabit-ethernet geïntegreerd, hoopt Ziggo dit probleem te kunnen ondervangen. Vermoedelijk zijn klanten met de duurdere, en dus snellere, internetabonnementen als eerste aan de beurt, evenals nieuwkomers op het Ziggo-netwerk, maar de kabelaar moet de plannen voor de uitrol officieel nog afronden.

Ziggo maakte ook bekend dat het nog dit jaar de snelheid van vrijwel alle internetabonnementen wil ophogen. Het gaat daarbij om de Z1-, Z2- en Z3-internetabonnementen, alsmede de Alles-in-1 pakketten Basis en Plus. De kabelaar wil nog niet bekendmaken hoeveel de download- en uploadsnelheden precies omhoog gaan. Ook de invoerdatum is nog niet vrijgegeven.

Het snelste pakket, Alles-in-1 extra, blijft met een download- en uploadsnelheid van respectievelijk 120 en 10 Mb per seconde voorlopig ongewijzigd. De kabelaar verwacht op zijn vroegst in 2012 te beginnen met het nog verder ophogen van de doorvoersnelheden op zijn netwerk. Volgens Ziggo zijn downloadsnelheden van 240 Mb haalbaar gebleken. De kabelaar maakte wel bekend na te zullen gaan of het, in navolging van glasvezelaanbieders, abonnementen met symmetrische snelheden op de markt kan zetten.

door Bron: Tweakers, 67.788 keer gelezen