Ziggo introduceert nieuwe Mediabox Next

Ziggo introduceert nieuwe Mediabox Next

Ziggo introduceert vandaag de Mediabox Next. Deze nieuwe interactieve tv ontvanger ondersteunt stembesturing, kijkprofielen en 4K-kwaliteit en is vooral veel sneller en energiezuiniger in gebruik dan de huidige Mediabox XL. Wel rekent Ziggo 0,50 euro per maand extra voor gebruik van de Mediabox Next.

Ziggo heeft de Mediabox Next en de vernieuwde Ziggo GO app nauw met elkaar verbonden. Zo kan een gepauzeerde film of serie eenvoudig verder worden gekeken op een ander apparaat.
Ook kunnen via de app bijvoorbeeld opnames worden ingepland. Deze opnames vinden voortaan plaats binnen het netwerk van Ziggo waardoor het ook mogelijk is opnames terug te kijken in de app. Er kan tot 400 uur worden opgenomen van maximaal zes zenders tegelijk.

De nieuwe Next-ontvanger ondersteunt 4K-kwaliteit, echter wordt op het moment slechts één zender in 4K aangeboden. Wel worden de menu's haarscherp weergegeven in 4K-kwaliteit.

Ook nieuw voor de Mediabox Next zijn kijkprofielen. Hiermee kan voor maximaal zes gebruikers een profiel worden aangemaakt. Vervolgens worden voor dit persoonlijke profiel aanbevelingen gegeven op basis van kijkgedrag. Ook kan zo voor bijvoorbeeld de kinderen een apart profiel aangemaakt worden.
Tot slot kan met Voice Control een stemopdracht worden gegeven en bijvoorbeeld een zoekopdracht worden gedaan, een zender worden opgezocht of Netflix worden gestart. Het zoeken gebeurt op de Mediabox Next in zowel live tv uitzendingen, Movies & Series, Replay TV, huurfilms en opnames.

Alle nieuwe Ziggo klanten die nu een Ziggo internet en tv abonnement met TV Complete of TV Max bestellen ontvangen standaard de Mediabox Next. De pakketten zijn bij introductie van de Mediabox Next wel 0,50 euro duurder geworden per maand. De actieprijs voor de eerste zes maanden is ongewijzigd gebleven.
Het gebruik van een extra Mediabox Next voor een tweede tv is op het moment nog niet mogelijk. Ziggo verwacht dit deze zomer te introduceren.

De oude Mediabox XL wordt niet meer uitgeleverd. Bestaande klanten kunnen gewoon gebruik blijven maken van de Mediabox XL of overstappen naar de Mediabox Next. In dat geval vervallen eventuele actiekortingen en moet 19,95 euro activatiekosten worden betaald.

Bekijk direct welke Ziggo aanbiedingen met de nieuwe Mediabox Next op uw adres beschikbaar zijn:


door Bron: Ziggo, 26.067 keer gelezen