Ziggo GO biedt nu 12 zenders in full HD

Ziggo GO biedt nu 12 zenders in full HD

Ziggo heeft de Ziggo GO app van een update voorzien. Klanten die deze app gebruiken om tv te kijken via een smart tv of bepaalde streaming-apparaten, kunnen met Ziggo GO nu genieten van 12 kanalen in full HD. De update wordt automatisch uitgerold, dus klanten hoeven daar zelf niets voor te doen.

De upgrade naar full HD geldt voor de tien meest bekeken Nederlandse tv-zenders – de drie NPO’s, de vier zenders van RTL (4, 5, 7 en 8) en de Talpa zenders (SBS 6, Net 5 en Veronica). Snelle rekenaars hebben direct door dat dit 10 zenders zijn, maar de full HD-upgrade geldt ook voor Ziggo Sport en Love Nature.

Niet voor iedereen
Ziggo geeft aan dat het in full HD kijken via de Ziggo GO app alleen werkt met streaming apparaten die op het Android TV besturingssysteem draaien, zoals de Chromecast HD, plus de Apple TV en FireTV (Amazon). Daarnaast heb je voor het gebruik van Ziggo GO wel een Ziggo internetverbinding nodig.

Nadeel is dat de full HD-kwaliteit nu alleen nog bij LiveTV weergegeven wordt. Kijk je uitgesteld of naar een opgenomen programma, dan werkt het niet. Dat gaat volgens de provider wel veranderen. "Deze 12 kanalen zijn slechts een eerste stap. We voegen hier op een later moment meer kanalen, ‘terugkijken’ (replay) en ‘opnemen’ aan toe”, aldus Robin Kroes, directeur Consumentenmarkt VodafoneZiggo.