Ziggo GO app nu ook voor Apple TV en smart tv's

Ziggo GO app nu ook voor Apple TV en smart tv's

Vanaf nu kunnen klanten van Ziggo die zonder tv-ontvanger televisie en films willen kijken dit ook doen via Apple TV, smart tv’s en mediaspelers met Android TV, Amazon Fire TV en Nvidia Shield. Ziggo heeft de GO app voor deze platformen deze week beschikbaar gemaakt. Ziggo ziet dit als een optie voor klanten die thuis tv willen kunnen kijken op een tweede of derde scherm zonder extra tv-ontvanger.

De app heeft een menustructuur dat veel lijkt op het huidige Ziggo GO platform. Voor de bediening kan de afstandsbediening van de mediaspeler of smart tv gebruikt worden. Ook het gebruik van bestaande stembesturing opties van tv-platformen wordt ondersteund. Hetzelfde geldt voor de zoekfunctie in meerdere apps binnen het platform, aldus Ziggo. Binnen de app kunnen ook de bekende Ziggo GO functies en diensten zoals Replay TV, Live TV, TV Gids, Kijklijst en Movies & Series (XL) gebruikt worden.

Niet buitenshuis te gebruiken
Aan het gebruik van de Ziggo GO-app op de genoemde platformen en mediaspelers zijn wel enkele specifieke voorwaarden verbonden. Ten eerste moet de klant altijd beschikken over een vaste internetaansluiting van Ziggo. Verder kan met de Ziggo GO app via Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV niet buitenshuis of in andere EU-landen tv gekeken worden.

Deze beperking heeft volgens Ziggo te maken met het feit dat de Ziggo GO app voor Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV en mediaspelers dienstdoet als vervanging voor de tv-decoder die ook alleen functioneert in combinatie met een internetaansluiting van Ziggo. Daarnaast spelen ook de lopende afspraken tussen Ziggo en de contentaanbieders een rol als het gaat om de verspreiding en het bereik van de content.

Een woordvoerder van Ziggo zei desgevraagd hierover het volgende. "Ziggo GO voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV is een 'in huis oplossing' bestemd voor een tweede of derde televisie. Dit valt niet onder de Content Portabiliteit wetgeving van onlinediensten. Hierin is overeenstemming met content partijen dat Ziggo uitsluitend content aanbiedt via haar eigen netwerk (in Nederland). Vandaar dat voor het gebruik van Ziggo GO voor Apple TV, Android TV of Amazon Fire TV een vaste internetverbinding van Ziggo nodig is."

"De Ziggo GO app voor mobiele apparaten via iOS, Android, Windows 10 en ziggogo.tv via de browser gelden de Content Portabiliteit EU regels. Vandaar dat deze buitenshuis en op reis in de EU te gebruiken zijn (via internet; bedraad, Wifi of 3/4G)”, aldus Hans den Heijer, persvoorlichter van Corporate Communicatie VodafoneZiggo.

Compatible versies mediaspelers
Gebruikers die van de nieuwe Ziggo GO app gebruik willen maken moeten ook beschikken over de juiste versie van de diverse platformen en mediaspelers. Voor Android TV geldt dat de Ziggo GO app alleen werkt op toestellen en mediaspelers die uitgerust zijn met Android TV versie 5.0 en hoger. Apple TV gebruikers moeten een Apple TV HD of Apple TV 4K met minimaal tvOS 11 bezitten om de Ziggo GO app te kunnen gebruiken. Voor Amazon Fire TV gelden geen minimale versie-eisen. De Ziggo GO app werkt op alle modellen.

Omdat de apps voor de genoemde platforms nog betaversies zijn, bestaat de kans dat klanten tijdens het gebruik mogelijk een of enkele bugs ontdekken. De provider geeft aan dat de app de komende periode dan ook verder doorontwikkeld en geüpdatet zal worden.