Ziggo activeert GigaNet in Zutphen en Rijswijk

Ziggo activeert GigaNet in Zutphen en Rijswijk

Ziggo heeft deze week de uitrol van haar GigaNet hervat. In Zutphen en Rijswijk werden op dinsdag ruim 50.000 adressen aangesloten op het gigabit netwerk van de kabelprovider. Dit betekent dat consumenten in die steden, als zij dat willen, nu een kabelinternet abonnement bij Ziggo kunnen afsluiten met een maximale downloadsnelheid van 1 Gigabit.

De afgelopen maanden was het stil rondom de uitrol van GigaNet. Na de laatste uitrol, in onder andere Arnhem, Nijmegen en omgeving Rotterdam, begin november vorig jaar, hebben geen nieuwe GigaNet uitbreidingen en introducties plaatsgevonden.

Intussen werkte de provider, zo blijkt nu, wel gewoon op de achtergrond door aan de infrastructurele aanpassingen die nodig zijn om het bestaande kabelnetwerk in de twee steden, 28.000 huishoudens in Rijswijk en 22.000 in Zutphen, klaar te stomen voor de gigabit upgrade.

Gigabit zonder graven
Toen Ziggo het besluit nam om haar kabelnetwerk te gaan opwaarderen zodat internetsnelheden van 1 Gb aangeboden konden worden, heeft de provider gekozen voor de DOCSIS 3.1 oplossing. Omdat het core-netwerk van Ziggo tot en met de wijkkasten al helemaal voorzien is van glasvezel, kan de gigabit upgrade uitgevoerd worden zonder dat daarvoor graafwerkzaamheden nodig zijn.

Enkele weken geleden, tijdens de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers, sprak Ziggo de ambitie uit om voor het eind van 2022 alle zes miljoen huishoudens binnen haar verzorgingsgebied toegang te kunnen bieden tot GigaNet. Op dit moment is het gigabit netwerk beschikbaar voor iets meer dan de helft van alle huishoudens. Met de uitrol van ruim 50.000 nieuwe adressen in Rijswijk en Zutphen zet Ziggo de eerste stap op weg naar het waarmaken van die ambitie. Nog een kleine drie miljoen adressen te gaan.

door Bron: Ziggo, 3.295 keer gelezen