XS4ALL biedt 20Mbit ADSL2+ abonnement aan

XS4ALL introduceert nog sneller internet: ADSL Ultra. Dit nieuwe abonnement biedt snelheden tot maximaal 20 Mbps downstream en 1024 Kbps upstream. ADSL Ultra maakt gebruik van de nieuwe techniek ADSL2+. XS4ALL is hiermee de eerste die ADSL2+ op het KPN netwerk levert. Met ADSL Ultra wil XS4ALL tegemoet komen aan abonnees die nog meer uit internet willen halen. De maandelijkse kosten bedragen 99,95 euro.

In eerste instantie wordt ADSL Ultra alleen aangeboden aan bestaande abonnees die in het gebied wonen waar ADSL2+ beschikbaar is. Deze abonnees ontvangen een brief met een speciaal kennismakingsaanbod. Alleen de eerste 100 aanmelders kunnen ADSL Ultra bestellen.

ADSL2+ is een opwaardering van de huidige ADSL-techniek. De wijkcentrales worden voorzien van nieuwe apparatuur die hogere downloadsnelheden mogelijk maakt. ADSL2+ heeft in theorie een maximum downloadsnelheid van 24 megabit per seconde, terwijl deze bij de nu gangbare ADSL-abonnementen op 8 megabit per seconde ligt. De werkelijke maximale snelheid hangt af van de afstand tot de centrale en kwaliteit van de koperlijn.

door Bron: XS4ALL, 57.871 keer gelezen