UPC verlaagt beltarieven vast naar mobiel

UPC lanceert vandaag als eerste een telefonieproduct waarmee bellen vanaf een vaste aansluiting naar een mobiel nummer net zo goedkoop is als bellen vanaf een vaste telefoon naar vaste nummers.

Voor 5 euro extra per maand, kosten gesprekken van een vaste telefoon naar een mobiele telefoon in plaats van de 17 cent per minuut die normaal betaald wordt voor gesprekken, nu nog slechts 4 cent per minuut.
UPC is de eerste provider die deze lage tarieven aan de consument aanbiedt. De verwachting is dat de introductie van deze nieuwe optie "Goedkoop naar Mobiel" de houding ten opzichte van bellen van vast naar mobiel aanzienlijk gaat veranderen met als gevolg dat er via deze route meer gebeld gaat worden.

Momenteel belt de consument bij voorkeur naar mobiele nummers met een mobiele telefoon. De reden hiervoor is dat de kosten lager zijn: 'Van mobiel naar mobiel is goedkoper dan van vast naar mobiel' en 'Ik ben in het begin enorm geschrokken van de rekening van de vaste telefoon voor het bellen naar mobiele nummers' worden in verschillende onderzoeken als reden genoemd. Ook wordt 'Ik heb al betaald voor die belminuten, die moeten toch op' aangehaald. Een enkeling doet het omdat de telefoonnummers in de mobiele telefoon zijn geprogrammeerd en niet in de vaste telefoon.
Uit ditzelfde onderzoek is gebleken dat bellen met de vaste telefoon naar mobiele nummers hoofdzakelijk gebeurt door thuiswonende kinderen om hun eigen mobiele telefoonkosten te drukken. Ook gemakzucht speelt een rol voor het bellen van vast naar mobiel. Als men eerst via een vaste lijn naar een vast nummer heeft gebeld en er wordt niet opgenomen heeft men de neiging om direct het mobiele nummer te draaien en hiervoor dus de vaste telefoon te gebruiken met bijhorende kosten. Door het nieuwe telefonieproduct van UPC horen hogere tarieven voor dergelijke gesprekken tot het verleden.

door Bron: UPC, 47.024 keer gelezen