UPC komt met Film1 Series HD en Family 7

Betaalzender Film1 gaat de concurrentie aan met het populaire Amerikaanse HBO, mede door het lanceren van de nieuwe zender Film1 Series HD bij provider UPC.

Film1 Series HD is vooralsnog alleen bij UPC te bekijken. Film1 is namelijk onderdeel van Chellomedia, dat -net als UPC- eigendom is van Liberty Global. Bij UPC dient de abonnee naast het aanvullende HD-abonnement ook een premium-abonnement op Film1 af te sluiten om Film1 Series HD te kunnen ontvangen. Overigens zendt de betaalzender niet alleen maar populaire series (Breaking Bad, Necessary Roughness, Engrenages, etc.), maar ook gewone films uit.

Momenteel worden ook al Film1 Première HD en Film1 Action HD aangeboden. De upgrade naar HD is een logisch gevolg van het feit dat steeds meer opnamemateriaal van TV-series standaard in HD kwaliteit op de markt wordt gebracht en het grote percentage HD toestellen dat consumenten de afgelopen jaren hebben aangeschaft.

Sinds deze maand is ook de christelijk georiënteerde familiezender Family 7 via UPC te ontvangen in het digitale royaalpakket. Family 7 biedt familieseries als 'Road to Avonlea', 'Anne of Green Gables' en het dagelijkse live-koffieprogramma Café Tinto.

door Bron: TotaalTV, 39.023 keer gelezen