UPC komt dit jaar met nieuwe decoder

Naar verwachting lanceert UPC Nederland nog voor eind van dit jaar zijn nieuwe Mediabox. De projectnaam van deze nieuwe Mediabox is Horizon. Bij de nieuwe Mediabox versmelten televisie en internet tot een geheel.

Al in maart 2010 berichtten wij over de komst van deze nieuwe Mediabox, waarna twee maanden later werd aangekondigd de nieuwe Mediabox begin 2011 te lanceren. Helaas heeft de introductie wat vertraging opgelopen.

De nieuwe Horizon-Mediabox biedt toegang tot content via internet. Ook kan men via dezelfde decoder naar digitale- en analoge televisie van UPC kijken. In de nieuwe Mediabox zit ook een modem en een wireless router voor draadloos internet. Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC Nederland, denkt met de nieuwe Mediabox nieuwe technologische ontwikkelingen als Google TV en Apple TV het hoofd te kunnen bieden.

Daarbij speelt het nieuwe digitale "TV Anywhere" concept dat in de nieuwe Horizon-Mediabox is verweven een belangrijke rol. De nieuwe Mediabox verbindt vrijwel alle beeldweergevers, of het nu een TV, PC, smartphone of iPad is, met elkaar. Hierdoor is alle content, of het nu lineaire televisie is of van internet komt, via de aangesloten apparatuur te bekijken. In België heeft Liberty Global bij Telenet al de nieuwe dienst Yelo uitgerold dat een eerste stap naar TV Anywhere genoemd kan worden.

Over de kosten van de nieuwe Mediabox kan op dit moment nog niet veel gezegd worden. Mike Fries, CEO van Liberty Global, verwacht dat de prijs in de buurt zal liggen van de huidige generatie Mediaboxen en de tarieven die nu voor interactieve diensten berekend worden.

door Bron: UPC, 53.646 keer gelezen