UPC komt begin 2011 met nieuwe decoder

UPC brengt begin volgend jaar de eerder aangekondigde decoder op de markt die internet, TV en telefonie in het hele huis toegankelijk maakt. Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, gaat de nieuwe decoder samen met Samsung, Intel, NDS en Nagravision (OpenTV) bouwen. Het apparaat met de voorlopige naam 'The Home Gateway' komt in de eerste helft van 2011 in Europa op de markt.

Het volgens Liberty Global revolutionaire apparaat wordt een all-IP gateway voor alle soorten multimedia, waaronder video, spraak- en dataverkeer, voor alle schermen in het huis. Het krijgt een in Flash gebouwde NDS Snowflake gebruikersinterface die videocontent, applicaties, widgets en een uitgebreide zoekmachine integreert.
Bovendien heeft de nieuwe decoder ondersteuning voor 3D TV, WiFi draadloos internet, MoCA en DLNA. MoCA is een techniek waarmee over de in huis aanwezige Coax kabels ook multimedia content en dataverkeer kan worden verstuurd. DLNA is een techniek waarmee een gebruiker probleemloos content kan uitwisselen tussen apparaten die DLNA-gecertificeerd zijn.

UPC zegt dat het de eerste is die een zogeheten multimedia home gateway uitbrengt. Mike Fries, directievoorzitter van Liberty Global, zei in een eerder interview met de Amerikaanse TV-zender CNBC: "Gebruikersinterfaces moeten beter. Je moet video kunnen zoeken op de harde schijf van je decoder, op het web en elders in het huis. Het voelt alsof je op internet zit."

door Bron: Liberty Global (PDF), 60.141 keer gelezen