Telfort introduceert 4 Mb internet abonnement

Telfort komt vandaag met een nieuw goedkoop internetabonnement. Dit 'basic' 4 Mb abonnement biedt een snelle verbinding voor mensen die internet vooral gebruiken om websites te bezoeken, informatie te vinden, e-mail te versturen en om af en toe kleine bestanden te downloaden. Het nieuwe abonnement komt naast het bestaande 20 Mb abonnement, dat geschikt is voor mensen die altijd de snelste download snelheid willen hebben.

Volgens Directeur Marketing Telfort Internet, Ruud Groeliken, is er veel vraag naar een dergelijk 'basic' abonnement. "We hebben onlangs onderzoek gedaan naar de gewenste internetsnelheid. Daaruit blijkt dat veel mensen niet weten wat de snelheid is van hun verbinding, maar ook dat ze de minimale snelheid voor bepaalde toepassingen steevast veel te hoog inschatten. Vooral mensen die internet alleen gebruiken om informatie te zoeken en te e-mailen, betalen dus doorgaans teveel voor capaciteit die ze nooit gebruiken. Het nieuwe 4 Mb aanbod volstaat voor deze groep. Wanneer mensen vaak grote bestanden downloaden en versturen, of met meerdere gebruikers tegelijk binnen een huishouden actief te zijn op internet raden wij het 20Mb abonnement aan", aldus Groeliken.

Met een maandprijs van 19,95 euro per maand (tijdens de introductie de eerste 6 maanden voor € 14,95 per maand) is het nieuwe Telfort-abonnement een van de goedkoopste in de markt. De gebruiker krijgt bovendien een gratis basismodem in bruikleen en betaalt geen extra kosten voor het gebruik van een vaste lijn. Telfort verwacht dan ook een grote belangstelling voor het nieuwe abonnement. Daarnaast wordt ook het overstappen naar een andere internetprovider met ingang van januari 2009 een stuk eenvoudiger. De huidige overstapdrempels verdwijnen dan.

Sinds de lancering van Telfort Internet in 2007 heeft de prijsvechter al meer dan 100.000 klanten aangesloten. Meer dan de helft van deze nieuwe instroom bestaat uit starters, jongeren en voordeelzoekers die op zoek zijn naar een snelle verbinding voor een scherpe prijs met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De snelst groeiende internetprovider van de afgelopen 12 maanden wil zich nu ook gaan richten op een andere categorie voordeelzoekers: mensen die weliswaar dagelijks op internet zijn te vinden, maar niet of nauwelijks bestanden versturen en of ontvangen en die films gewoon op de televisie bekijken. Voor deze doelgroep voldoet een snelheid van 4 Mb uitstekend.

door Bron: Telfort, 61.696 keer gelezen