Televisiekijken duurder geworden

De prijs van digitale televisie abonnementen in Amerika is afgelopen jaar een stuk duurder geworden. Ook in Nederland is er een trend te zien dat de prijs van TV-abonnementen stijgend zijn.

Amerikaanse huishoudens kregen in 2011 met een forse prijsverhoging van 7,2 procent te maken. In Amerika is een huishouden gemiddeld 64 euro per maand kwijt aan abonnementen voor het kijken van TV-zenders. Dit bedrag is nog zonder internet en telefonie en maakt dus geen onderdeel uit van een alles-in-één pakket.
De Amerikaanse zenderpakketten zijn wel veel uitgebreider dan in Nederland, zo hebben veel huishoudens abonnementen op relatief dure betaalzenders als HBO.

In Nederland hebben de afgelopen maanden enkele digitale TV-aanbieders de prijs van hun abonnementen naar boven aangepast. Onlangs verhoogde KPN de prijs van Interactieve TV nog met 1 euro per maand. Digitenne werd 50 eurocent per maand duurder en een deel van de UPC-klanten kregen te maken met een prijscorrectie. Ook verhoogde UPC de prijs van het Sport 1-abonnement naar de marktconforme prijs.

door Bron: Totaal TV, 37.985 keer gelezen