Tele2 wil hogere snelheden en eigen TV-aanbod

Om de interactieve TV-diensten aantrekkelijker (HD) en toegankelijker te maken wil Tele2 de minimale downloadsnelheid van haar klanten in de komende jaren verhogen. Ook wil Tele2 via glasvezel haar eigen Interactieve TV platform uitrollen.

Tele2 wil voor de verhoging van de internetsnelheden nauwer samen gaan werken met KPN. Het eigen ADSL2+ netwerk zal uitgefaseerd worden en Tele2 wil meer gebruik gaan maken van de KPN Wholesale diensten. Dit doet Tele2 nu ook al voor de gebieden die buiten de dekking van het eigen netwerk vallen.
KPN is op het moment drukdoende haar VDSL-netwerk te upgraden met de nieuwste technologieën, en maakt hierdoor hogere snelheden voor meer huishoudens beschikbaar.
Tele2 wil met de inzet van dit VDSL netwerk in 2014 bij meer dan 45 procent van haar klanten een minimale downloadsnelheid van 30 Mb aanbieden. In 2015 moet dit percentage tot 70 procent gegroeid zijn.

Eigen TV diensten via glasvezel
Tele2 biedt op dit moment Interactieve TV via DSL en glasvezel. Voor de eindgebruiker zijn dit echter twee verschillende diensten. Voor DSL heeft Tele2 haar eigen TV-platform en aanvoersignaal, en voor glasvezel gebruikt Tele2 de diensten van Glashart Media. Door ook via glasvezel het eigen TV-platform te gaan gebruiken kan Tele2 zich meer gaan onderscheiden van de vele andere glasvezelproviders op het Reggefiber netwerk.

door Bron: TotaalTV, 36.137 keer gelezen