T-Mobile voert forse prijsverhoging door per januari

T-Mobile voert forse prijsverhoging door per januari

T-Mobile verhoogt per januari de abonnementskosten voor bestaande klanten met maar liefst 8,6%. Dit komt voor het goedkoopste internet en tv abonnement neer op 4,09 euro per maand. Opzeggen vanwege de inflatiecorrectie is niet mogelijk.

T-Mobile geeft aan dat het veranderende prijspeil in Nederland effect heeft op de kosten. Hierdoor mogen zij jaarlijks de maandtarieven ophogen van de meeste abonnementen. Hiervoor gebruikt T-Mobile het inflatiepercentage dat is vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit het voorgaande jaar.

In januari 2023 verhoogt T-Mobile de vaste kosten van een abonnement met maar liefst 8,6% voor bestaande klanten. Voor het goedkoopste T-Mobile internet en tv abonnement van 47,50 euro per maand komt dit neer op een prijsverhoging van 4,09 euro per maand of 49,02 euro per jaar.
Voor T-Mobile Thuis wordt de prijsverhoging berekend over het vaste maandbedrag van het abonnement eventueel inclusief tv en/of bellen. De inflatiecorrectie wordt niet doorberekend over extra tv-pakketten, beltarieven, actiekortingen en eenmalige tarieven.

Het percentage van 8,6% is gebaseerd op het consumentenprijsindexcijfer van het CBS over juni 2022. Klanten van T-Mobile zien deze prijsverhoging terug vanaf de eerste factuur in 2023.
Klanten die pas op of na 1 oktober 2022 klant zijn geworden bij T-Mobile krijgen pas volgend jaar een inflatiecorrectie.

Opzeggen niet mogelijk binnen contract
Het is niet mogelijk om een abonnement vanwege deze inflatiecorrectie voor het einde van de contracttermijn op te zeggen. De inflatiecorrectie is onderdeel van het contract en staat vermeld in o.a. de Algemene Voorwaarden van T-Mobile.

door Bron: T-Mobile, 4.311 keer gelezen