T-Mobile versnelt aanleg glasvezel

T-Mobile versnelt aanleg glasvezel

T-Mobile heeft bekendgemaakt dat de provider de aanleg van glasvezel tussen nu en 2025 nog verder gaat versnellen. Samen met een nieuwe investeringspartner wil de provider de komende jaren 1 miljoen extra glasvezelaansluitingen realiseren.

Op dit moment zijn T-Mobile en de betreffende investeringspartner, wiens naam nog niet bekendgemaakt wordt, in een afrondende fase van de onderhandelingen. T-Mobile rolt al enkele jaren samen met investeringspartner Primevest op diverse plaatsen, waaronder Den Haag, Rotterdam en Eindhoven, haar glasvezelnetwerk uit.

1 miljoen extra glasvezelaansluitingen
Verwacht wordt dat de provider in de loop van dit voorjaar 10 tot 15 gebieden presenteert waar de 1 miljoen extra glasvezelaansluitingen aangelegd gaan worden. Daarbij worden overnames, als onderdeel van de 1 miljoen extra aansluitingen, niet uitgesloten.

Dat zullen naar alle waarschijnlijkheid gebieden zijn waar KPN nog geen glasvezel aangelegd heeft of plannen heeft om dat te doen. Dit is namelijk in lijn met de strategie die T-Mobile tot nu toe volgt voor de selectie van steden en gebieden waar de provider een glasvezelnetwerk gaat exploiteren.