T-Mobile introduceert Wifi 6 modem voor DSL-klanten

T-Mobile introduceert Wifi 6 modem voor DSL-klanten

T-Mobile is deze maand begonnen met het leveren van de eerste modems met Wifi 6 aan nieuwe DSL-klanten. Het betreft de Zyxel T-54 die al enige tijd ook geleverd wordt aan glasvezel klanten van de provider.

De Wifi 6 ondersteuning betekent dat de draadloze netwerken die via het modem opgezet worden, nog sneller en stabieler zijn. Daarnaast ondersteunen steeds meer slimme apparaten de Wifi 6 standaard. Om al die voordelen ten volle te kunnen benutten moeten die natuurlijk wel met een Wifi 6 modem verbonden worden.

Wifi 6 modem voor stabielere draadloze netwerken
Wifi 6 heeft diverse voordelen ten opzichte van de bestaande Wifi 5 technologie. Ooit kenden we alleen de 2.4GHz wifi-netwerken. Die hadden een relatief groot bereik, maar waren erg storingsgevoelig wanneer er veel netwerken in de buurt aanwezig waren. Bovendien was de maximale snelheid (download) die behaald kon worden relatief beperkt.

Met de komst van 5GHz wifi werden deze verstoringen van netwerken onderling voor een groot deel verholpen en ging de maximale snelheid omhoog. Nadeel van de 5GHz band is echter dat het bereik van het draadloze netwerk beperkt wordt. Een deur of vloer is al voldoende om een (groot) deel van het bereik en snelheid te verliezen.

Eenvoudig gezegd combineert Wifi 6 de voordelen van de twee Wifi 5 standaarden: een hoge snelheid én een groot bereik. In theorie is Wifi 6 drie keer sneller dan zijn voorganger. Doordat gebruik gemaakt wordt van zowel lage als hoge frequenties is ook het bereik van het wifi-signaal een stuk groter geworden.

Nieuwe Wifi Plus hardware
Samen met de komst van het nieuwe Wifi 6 modem voor DSL-klanten, heeft T-Mobile ook nieuwe Wifi+ punten geïntroduceerd, de Zyxel WX5600. Die worden sinds 14 maart aan zowel Glasvezel als DSL-klanten geleverd die hun draadloze netwerk thuis willen versterken, of uitbreiden. Denk daarbij aan het verbeteren van de draadloze verbinding op plekken zoals de zolder, kelder of buiten in de tuin.

Klanten met een Internet Thuis abonnement van T-Mobile kunnen tot maximaal drie Wifi Plus versterkers aansluiten. Die kosten €2,50 per versterker, per maand.

door 4.894 keer gelezen