T-Mobile introduceert internetbeveiliging via het modem

T-Mobile introduceert internetbeveiliging via het modem

T-Mobile introduceert vandaag internetbeveiliging via het modem in twee varianten. Thuis Veilig Online beveiligt alle apparaten in huis inclusief smart home apparatuur en Overal Veilig Online zorgt ook voor goede beveiliging buitenshuis. Thuis Veilig Online is verkrijgbaar vanaf 2,50 euro per maand.

Het internet is al heel lang niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Waar het wereldwijde web vroeger vooral gebruikt werd voor entertainment en om informatie op te zoeken, is het nu ook het medium bij uitstek voor het regelen van bankzaken en andere privacygevoelige activiteiten. Daarom wordt het steeds belangrijker om de apparaten waarmee wij met het internet verbonden zijn, te voorzien van een goede beveiliging. Dat geldt zowel voor pc’s en laptops, als voor tablets, smartphones en smartwatches. Maar, vergeet ook apparaten zoals de online deurbel, smart speaker en slimme thermostaat niet. Ook die kunnen, bij een haperende beveiliging, een risico vormen.

Thuis Veilig Online
T-Mobile heeft nu een one-stop-shop oplossing voor haar klanten: Thuis Veilig Online. Deze dienst is beschikbaar voor klanten met een T-Mobile Thuis abonnement die ook gebruikmaken van het modem van die provider. Met Thuis Veilig Online worden in één klap alle apparaten die met het internet verbonden zijn via het modem van T-Mobile beschermd door de bekende beveiligingssoftware van F-Secure.

De oplossing die T-Mobile aanbiedt onderscheid zich op dat punt van de concurrentie. Je hoeft dus geen aparte beveiligingssoftware meer te installeren. Om alle apparaten die aan je thuis (wifi) netwerk gekoppeld zijn te beveiligen betaal je 2,50 euro per maand, bovenop de kosten van het T-Mobile Thuis abonnement.

Goed om te weten is dat de Thuis Veilig Online apparaten beschermt tegen schadelijk dataverkeer en eventueel afwijkend gedrag van apparaten. Het is dus geen antivirus beveiliging.

Overal Veilig Online
Naast het beveiligen van alle apparaten die via je thuisnetwerk verbonden zijn, kun je ook kiezen om Thuis Veilig Online uit te breiden met Overal Veilig Online. Dan zijn alle verbonden apparaten ook beschermd wanneer je onderweg bent. Daarvoor moet dan overigens de F-Secure software wel fysiek op die apparaten, denk aan laptop, smartphone en tablet, geïnstalleerd worden.

Een abonnement op Overal Veilig Online is verkrijgbaar vanaf 2,50 euro per maand, voor drie apparaten/licenties. Wil je meer dan drie apparaten beveiligen, dan kun je kiezen voor de variant met 10 apparaten/licenties voor 7,50 euro per maand of 10 euro per maand voor 25 apparaten/licenties.

door Bron: T-Mobile, 3.072 keer gelezen