Snelheid en prijs belangrijkste redenen overstap

Internetters die overstappen naar een ander type internetverbinding doen dit voornamelijk vanwege de hogere downloadsnelheid (43%) en een lagere prijs (38%). Daarnaast is een deel van de gebruikers (31%) onbekend met de snelheid van de eigen internetverbinding. Dit blijkt uit het gepubliceerde onderzoek 'Breedband en de Gebruiker' van Dialogic.

Glasvezel en kabel favoriet
Van de respondenten die het afgelopen jaar niet zijn overgestapt naar een ander type internetverbinding geeft gemiddeld een kwart aan dit het komende jaar wel van plan te zijn. Op de vraag aan welk type verbinding de respondenten die een overstap overwegen concreet denken, wordt glasvezel het meeste genoemd (bijna 50%), gevolgd door kabel (13%) en ADSL (8%). De overige 30% weet het nog niet.
In 2007 werd de overstap van kabel naar ADSL nog vaker genoemd, in 2009 is dat juist andersom. Mogelijk is dat het gevolg van de introductie van EuroDOCSIS 3.0, een techniek die het mogelijk maakt veel hogere snelheden te halen over een kabelverbinding. ADSL en VDSL blijft daar vooralsnog bij achter.

Meerdere diensten
Ruim 83% van de in totaal 1621 respondenten neemt naast internet nog een andere dienst (digitale televisie en/of telefonie) af bij zijn/haar internetaanbieder. Meer dan de helft beschikt zelfs over een triple play pakket (drie diensten in een pakket). Maar liefst 60% noemt de prijs als belangrijkste reden om over te stappen naar een triple play pakket. Daarnaast noemt 50% het gemak van één factuur en aanspreekpunt.

Mobiel internet
Het aantal internetters dat naast zijn vaste verbinding ook mobiel internet gebruikt, stijgt van 25% in 2007 tot bijna 40% in 2010. Ondanks deze toename wordt mobiel internet door de gebruikers niet gezien als een vervanging van de vaste verbinding, maar eerder als een verlengstuk hiervan.

door Bron: Dialogic, 55.001 keer gelezen