Scarlet bereidt glasvezelpakketten voor

Internet, telefonie en digitale televisie aanbieder Scarlet bereidt zich voor om naast haar huidige ADSL en VDSL aanbod ook diensten via glasvezel aan te gaan bieden.

Gezien de reputatie van Scarlet als prijsvechter op het gebied van alles-in-één pakketten, kan dit een doorbraak in prijs betekenen voor de vaak relatief duur geprijsde glasvezelpakketten.
Vanaf eind mei of begin juni worden een viertal alles-in-één pakketten in de markt gezet met down- en uploadsnelheden van 50, 60, 100 en 500 Mb. In eerste instantie zal Scarlet haar interactieve TV-dienst net als providers Lijbrandt, OnsBrabantNet en XMS baseren op de diensten van Glashart Media. Managing director Matthijs Kamp geeft aan dat het bedrijf op termijn eigen interactieve TV-diensten wil gaan aanbieden.

De nieuwe glasvezelpakketten van Scarlet worden in eerste instantie in een aantal Gelderse gemeenten gelanceerd. Kamp geeft echter aan dat het bedrijf zo snel mogelijk op het gehele landelijke glasvezelnetwerk actief wil zijn. Scarlet zal zodoende bij toekomstige vraagbundelingstrajecten meedoen.

door Bron: Telecompaper, 43.424 keer gelezen