Samenwerking UPC en RTL voor HDTV en Video On Demand

UPC Nederland en RTL Nederland gaan een nieuwe samenwerking aan die een doorbraak voor HDTV en Video On Demand in Nederland betekent. Dit hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt.

HDTV
Door de nieuwe samenwerking maken UPC en RTL digitale televisie nog interessanter en belangrijker voor de kijker. Vanaf oktober 2009 breiden UPC en RTL het digitale televisie aanbod fors uit. Zo komen alle vier de RTL-zenders in HD-kwaliteit (HDTV) via UPC beschikbaar. RTL7 en RTL8 zullen al in het vierde kwartaal 2009 in HD-kwaliteit te zien zijn. In de loop van 2010 worden ook RTL4 en RTL5 aan het HD-aanbod toegevoegd. Voor dit aanbod kan de UPC-klant een apart HDTV-abonnement nemen.

RTL Gemist
Tegelijkertijd komen er een aantal nieuwe diensten bij voor klanten van UPC Digitale TV, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om RTL Gemist te gebruiken via de Mediabox van UPC.
Kijkers die TV-programma's van RTL hebben gemist of deze nogmaals willen bekijken, kunnen met ingang van oktober 2009 gebruik maken van RTL Gemist op hun televisie via de UPC Mediabox. Op deze manier bieden RTL en UPC de vrijheid om programma’s te bekijken wanneer het de kijker uitkomt.
Naast RTL Gemist wordt een geheel nieuwe functionaliteit aan UPC On Demand toegevoegd. Hiermee wordt het mogelijk om afleveringen van verschillende door RTL uitgezonden TV-series al te bekijken vóórdat deze bij de RTL-zenders te zien zijn. Nooit eerder werd in Nederland een dergelijke unieke dienst zo grootschalig uitgerold.

RTL en UPC zullen uitgebreid gaan samenwerken op het gebied van marketing om het gebruik van HDTV en de nieuwe On Demand-diensten te promoten. Daarnaast hebben beide partijen afspraken gemaakt over de verdere ontwikkeling van diensten op het interactieve videoplatform van UPC in de loop van 2010.

door Bron: UPC, 60.277 keer gelezen