Publieke omroep start 4 juli met HDTV

Vanaf 4 juli zijn de HDTV-kanalen van Nederland 1, 2 en 3 te ontvangen bij kabel- en mediabedrijven UPC en Ziggo . De zenders worden toegevoegd aan de bestaande HD-abonnementen zonder tariefswijzigingen.

De start van de Tour de France, zaterdag 4 juli in Monaco, is tegelijkertijd de eerste HD-uitzending van de publieke omroep. De NOS zal vervolgens drie weken lang alle live verslaggeving van de Tour ook in HD-kwaliteit doorgeven. Het aanbod van in HD geproduceerde programma's zal stapsgewijs worden uitgebreid, maar begint met een beperkt aantal programma's in HD-kwaliteit. De overige programma's worden 'opgewaardeerd'.

Cees de Bruin, directeur Distributie, Techniek en Uitzending van de NPO, is zeer tevreden dat alle drie publieke netten in HD-kwaliteit een plaats op de kabel krijgen: "Het publiek heeft vorig jaar na de HD-uitzendingen door de NOS van het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen duidelijk gemaakt hoezeer zij die HD-uitzendingen waardeert. We zijn er technisch klaar voor om alle drie de netten regulier in HD-kwaliteit aan te bieden. HDTV heeft vanaf nu een vaste plaats binnen de publieke omroep".

Diederik Karsten, CEO van UPC Nederland: "Het is prachtig dat wij onze klanten kwaliteitszenders als Nederland 1, 2 en 3 in HD kunnen aanbieden. Er is veel vraag naar een groter HD-aanbod, omdat steeds meer HD-geschikte televisies een plek bij onze klanten in de huiskamer veroveren. Natuurlijk willen zij dan ook zoveel mogelijk programma's in de best mogelijke kwaliteit ervaren. UPC kan hen dat bieden."

door 51.762 keer gelezen