Open Dutch Fiber wil 2 miljoen aansluitingen in 2025

Open Dutch Fiber wil 2 miljoen aansluitingen in 2025

Open Dutch Fiber heeft onlangs de ambitie uitgesproken om voor het eind van 2025 twee miljoen Nederlandse huishoudens van een glasvezelaansluiting te voorzien. Zo worden momenteel in totaal 34.000 nieuwe aansluitingen in Amsterdam en Rotterdam voorbereid.

Na de overname van E-Fiber, vorig jaar, heeft Open Dutch Fiber haar glasvezel doelstellingen fors naar boven bijgesteld. Aanvankelijk was het streven om voor eind 2025 één miljoen Nederlandse huishoudens op haar glasvezelnetwerk aan te sluiten. Dat is nu verhoogd naar twee miljoen. Op dit moment staat de teller op 600.000 aansluitingen in meer dan 30 gemeenten.

"We hebben geconstateerd dat er een grote en toenemende vraag is naar snel en stabiel internet en tv en daardoor zien we kans om onze uitrolambities te vergroten om nog meer Nederlandse woningen van glasvezel te voorzien”, aldus Floris van den Broek, CEO Open Dutch Fiber.

34.000 extra aansluitingen in Amsterdam en Rotterdam
Dat betekent dus ook dat de werkzaamheden om nieuwe wijken en steden aan te sluiten in volle vaart door moeten gaan. Zo worden de komende maanden in totaal 34.000 extra glasvezelaansluitingen gerealiseerd in de twee grootste steden van ons land.

In Rotterdam is in maart gestart met de werkzaamheden in de wijk Hoogvliet. Daar worden 16.000 huishoudens op glasvezel aangesloten. Verwacht wordt dat de eerste nieuwe aansluitingen in die wijk nog deze zomer, gebruiksklaar zijn.

In Amsterdam worden de komende maanden 18.000 extra glasvezelaansluitingen gerealiseerd, verdeeld over vier wijken: Transvaalbuurt, Frankendael, Middenmeer en Betondorp. Naar verwachting krijgen de huishoudens waar deze nieuwe aansluitingen gerealiseerd worden in juli 2023 al toegang tot supersnel internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde.