Nieuwe afstandsbediening voor Ziggo Mediabox XL

Nieuwe afstandsbediening voor Ziggo Mediabox XL

Ziggo is onlangs gestart met de uitrol van de nieuwe gebruikersinterface voor de ‘oude’ tv-decoder, de Mediabox XL. Die krijgt daarmee dezelfde menu’s en functies als de nieuwere Mediabox Next. Inclusief stembediening. Daarvoor heb je wel de bijbehorende afstandsbediening nodig. Het goede nieuws is dat die afstandsbediening gratis opgehaald kan worden bij een Ziggo of Vodafone winkel.

In principe kunnen alle Ziggo klanten met een Mediabox XL de nieuwe afstandsbediening nu al ophalen, maar hij kan pas gebruikt worden wanneer de update ook op de Mediabox XL geïnstalleerd is. De update wordt automatisch uitgevoerd, maar de uitrol gaat wel gefaseerd. Dit betekent dat niet alle oude Mediaboxen tegelijkertijd aan de beurt zijn.

Ophalen in een Vodafone of Ziggo winkel is dus gratis. Het is ook mogelijk om de afstandsbediening te laten opsturen, maar daarvoor brengt Ziggo dan wel 6,95 euro verzendkosten in rekening.

Sneller en mét stembesturing
De nieuwe afstandsbediening heeft een ingebouwde microfoon waarmee een aantal functies van de Mediabox XL door middel van eenvoudige spraak commando’s bediend kunnen worden. Daarvoor druk je op de microfoon toets op het midden van de afstandsbediening. Schakelen naar een andere tv- of radiozender kan door daarna simpelweg de naam van de zender uit te spreken; ‘SBS6’ of ‘Radio Veronica’ bijvoorbeeld, maar ook spraakcommando’s als ‘Open Netflix’.
Daarnaast wordt ook het zoeken naar films en series een stuk eenvoudiger. Druk de microfoonknop in, roep de naam van de film of serie en de Mediabox XL toont vervolgens de resultaten en waar de betreffende film of serie te zien is.

Een ander voordeel van de nieuwe afstandsbediening is dat deze, samen met de nieuwe gebruikersinterface en menu’s ervoor zorgen dat de diverse tv- en videofuncties van de Mediabox XL sneller reageren. Maak je gebruik van verschillende kijkersprofielen? Die zijn met de nieuwe afstandsbediening via een speciale knop aan de zijkant rechtstreeks te benaderen.

Afstandsbediening koppelen
Wanneer het menu van je Mediabox XL er uit ziet zoals op de afbeelding hieronder, dan is de update geïnstalleerd en kun je de nieuwe afstandsbediening, nadat hij aan de Mediabox XL gekoppeld is, gaan gebruiken.

Ziggo Mediabox XL

Om de afstandsbediening aan de Mediabox XL te koppelen moet je, nadat de folie voor de bescherming van de batterijen verwijderd is, in de buurt van de Mediabox XL tien seconden de ‘tv’ en ‘0’ toets ingedrukt houden. Daarna is de nieuwe afstandsbediening klaar voor gebruik.