KPN verhoogt tarieven en introduceert nieuw portfolio

KPN verhoogt tarieven en introduceert nieuw portfolio

In navolging van XS4ALL en Telfort heeft ook KPN vandaag haar tariefswijzigingen per 1 juli bekendgemaakt. Er komen nieuwe versimpelde abonnementen beschikbaar en snelheden en tarieven voor bestaande klanten gaan omhoog.

Internet
Voor bestaande klanten gaan de internet abonnementen met vast bellen in snelheid omhoog. Zo wordt de snelheid van het Instap abonnement verdubbeld wanneer mogelijk, afhankelijk van de maximaal haalbare snelheid op het adres. Het tarief gaat hierdoor met 4 euro per maand omhoog. Klanten met een Standaard abonnement ontvangen alleen een hogere snelheid, zonder meerprijs.

InstapStandaard
Huidige snelheid20Mb60Mb
Nieuwe snelheid40Mb80Mb
Huidige prijs€35,00€40,00
Nieuwe prijs€39,00€40,00

Alles-in-1
Ook de alles-in-1 pakketten voor bestaande klanten gaan in snelheid omhoog. Alleen klanten met een Premium abonnement blijven hetzelfde betalen, andere tarieven gaan omhoog.

InstapStandaardPremium
Huidige snelheid20Mb60Mb60Mb
Nieuwe snelheid40Mb80Mb80Mb
Huidige prijs€47,50€62,50€85,00
Nieuwe prijs€49,00€65,00€85,00

Beltarief
Samen met dochter Telfort verhoogt KPN haar beltarieven naar een tarief van 12 cent per minuut met een starttarief van 12 cent. Hiermee hebben KPN en Telfort het hoogste beltarief van alle bekende Nederlandse providers. Tegen meerprijs zijn bundels beschikbaar waarmee onbeperkt gebeld kan worden naar vaste en mobiele nummers.

Interactieve tv
Een extra interactieve tv ontvanger gaat per 1 juli 2017 een euro meer per maand kosten bij KPN. Het tarief gaat van 4 naar 5 euro per maand.
Hiernaast vinden er diverse zenderwijzigingen plaats. Erotiekzender Secret Circle wordt toegevoegd aan het basispakket. In het Pluspakket zijn Nick Music en Babes TV nieuw. Ook worden diverse Duitse en Turkse zenders toegevoegd. Een aantal zenders zoals Mozaiek, Meiden van Holland soft, E! Entertainment, Motors TV, BravaNL en Pebble verdwijnen. Bovendien zijn vanaf juli de regionale zenders alleen nog in de eigen en aangrenzende provincies te ontvangen.

Nieuwe abonnementen
Voor nieuwe klanten of bestaande klanten die willen overstappen introduceert KPN per 1 juli een compleet nieuw productaanbod. Het uitgangspunt is een internet of internet en tv abonnement met een snelheid van 40, 80 of 100Mb waarbij diverse opties worden aangeboden. Zo maakt vast bellen geen onderdeel meer uit van de pakketten, maar kost dit 1 euro extra per maand. Ook opties zoals Spotify, onbeperkt bellen en het Pluspakket maken standaard geen onderdeel meer uit van de duurdere pakketten.

De pakketten inclusief interactieve tv bevatten standaard 75 digitale zenders, waarvan 45 in HD-kwaliteit. Nieuw is de 4K Ultra HD ontvanger bij het duurste internet en tv pakket. 4K is de opvolger van HD-kwaliteit en vier keer zo scherp als een normaal HD-signaal. Uiteraard dient de televisie waar de ontvanger op is aangesloten dit te ondersteunen. Vooralsnog is bij introductie slechts één zender beschikbaar in 4K-resolutie.

Internet en TV BasisInternet en TVInternet en TV 4K
Snelheid40Mb80Mb100Mb
Ontvangers122
TV kwaliteitHDHD4K Ultra HD
Opnemen€5,00 per maandInbegrepenInbegrepen
Prijs per maand€49,00€59,00€69,00

Het losse internet abonnement zonder interactieve tv gaat 39,00 euro per maand kosten voor een snelheid van 40Mb. Hogere snelheden zijn optioneel tegen meerprijs mogelijk op alle pakketten, al dan niet via glasvezel indien beschikbaar.
Verder ontvangen klanten bij de nieuwe pakketten standaard KPN Veilig, een mailbox van 1GB en gratis toegang tot KPN Hotspots.

DownloadsnelheidUploadsnelheidPrijs per maand
100Mb (VDSL)10Mb€5,00
100Mb (glasvezel)100Mb€7,50
500Mb (glasvezel) 500Mb €17,50

BellenPrijs per maand
Vast bellen€1,00
BelOnbeperkt Avond & Weekend€9,50
BelOnbeperkt Altijd€16,50

Met het nieuwe productaanbod heeft KPN haar abonnementen overzichtelijker en aantrekkelijker kunnen maken door de hogere snelheid en de mogelijk voor 4K Ultra HD. Mochten de tariefsverhogingen voor KPN klanten reden zijn om over te stappen dan kunnen zij kosteloos het abonnement beëindigen voor 1 juli 2017, ook wanneer de eerste contractperiode (doorgaans 1 jaar) nog niet is afgelopen.

Overstappen
Interesse in een van de vernieuwde KPN pakketten of juist een andere aanbieder? Vergelijk dan zelf direct welke aanbiedingen op uw adres beschikbaar zijn.
Komt u er niet uit? Onze ervaren overstapspecialisten helpen u graag indien u nog vragen heeft. Wij zijn gratis telefonisch bereikbaar op 0800 - 0160.


door Bron: KPN, 7.767 keer gelezen