KPN start met VoIP voor consumenten

KPN start met internetbellen voor consumenten. Het bedrijf lanceerde vandaag 'InternetPlusBellen', voor internetten en VoIP (Voice over IP) tegen een vast bedrag per maand. Het nieuwe InternetPlusBellen wordt nu eerst door een selecte groep klanten getest.

KPN biedt al langer Voice over IP aan op de zakelijke markt, een introductie voor consumenten werd al langer verwacht. De grote concurrenten voor het telecombedrijf - de kabelmaatschappijen - zijn al langer actief met combinaties van internetten en bellen via internet. KPN ziet de combinatie van spraak, data en televisie via IP (triple play) als een belangrijk onderdeel van zijn strategie.

Er komen vier varianten voor InternetPlusBellen (Go, Lite, Basic en Extra), abonnementen starten vanaf 34,95 euro per maand. De pakketprijs van InternetPlusBellen is lager dan de gezamenlijke kosten voor een telefonie- en internetabonnement, aldus KPN. Dat neemt niet weg dat UPC pakketten aanbiedt voor bellen en internetten vanaf 24,95 euro.

In het weekeinde en 's nachts bellen InternetPlusBellen-abonnees kosteloos en onbeperkt naar alle vaste telefoonnummers in Nederland. Voor 2,50 euro per maand extra geldt dit ook voor 's avonds na 19.00 uur en voor 10 euro extra per maand bellen gebruikers altijd onbeperkt en kosteloos naar alle vaste telefoonnummers in Nederland.

Experia Box
InternetPlusBellen bevat als modem een 'Experia Box', die bij een bestaande telefoonaansluiting wordt geplaatst. Abonnees kunnen gebruik blijven maken van hun huidige telefoonnummer en het bestaande toestel. Ook videotelefoons en WiFi-telefoons werken in combinatie met de 'Experia Box'. Ook draadloos internetten is mogelijk.

Later dit jaar komt er ook voor internetaanbieders XS4ALL, HetNet en Planet Internet een VoIP-aanbod beschikbaar, zo meldt KPN.

door Bron: Emerce, 62.820 keer gelezen