KPN sluit 1,5 miljoen huishoudens aan op 100Mb VDSL

KPN voert opnieuw upgrades door in haar vaste VDSL netwerk. Met technieken als Vectoring en Pair Bonding maakt KPN snelheden mogelijk van theoretisch 100 en 200 Mb. Dit zijn snelheden die normaal gesproken alleen via glasvezel of de Ziggo-kabel behaald kunnen worden.

Sinds eind 2013 zijn reeds 2 miljoen huishoudens aangesloten op de zogenaamde 'VDSL Buitenringen'. Deze buitenringen zijn glasvezelverbindingen naar straatkasten die op meer dan 1.500 meter van de wijkcentrale liggen. Daarmee komt het snelle glasvezel veel dieper de wijk in.
Nu brengt KPN deze snelheid ook naar de 'VDSL Binnenringen', oftewel de straatkasten die binnen 1.500 meter van de wijkcentrale liggen. Hiermee krijgen nog eens 1,5 miljoen huishoudens de beschikking over veel hogere snelheden.

VDSL Vectoring, een techniek voor ruisreductie, maakt snelheden mogelijk tot 100 Mb. Door middel van Pair bonding, het combineren van meerdere lijnen, moeten snelheden van 200 Mb mogelijk worden. Ook andere providers zoals Tele2, Vodafone en Online die gebruikmaken van de lijnen van KPN kunnen deze hoge snelheden nu aan gaan bieden. Modems moeten hiervoor wel aan de Vectoring- en Bonded Vectoring-standaard voldoen.

door Bron: KPN, 17.454 keer gelezen