KPN komt met nieuwe televisie opname dienst

KPN komt 3 juli met een nieuwe dienst voor het opnemen van digitale televisie programma's. Vanaf die datum levert KPN standaard een TV ontvanger mee zonder harddisk waarmee toch opgenomen kan worden. Opnames worden namelijk opgeslagen in het KPN netwerk en zijn hierdoor vanaf alle Interactieve TV ontvangers in huis te benaderen.

Het 'Opnemen Pakket' van KPN wordt een uitbreiding op het huidige Interactieve TV pakket. Voor 5 euro extra per maand wordt het mogelijk op alle Interactieve TV ontvangers maximaal drie programma's tegelijk op te nemen tot in totaal 200 uur (100 uur in HD-kwaliteit). Er veranderd niets aan de manier waarop programma's moeten worden opgenomen. Net als voorheen kunnen klanten via de programmagids op hun TV of via de knop 'record' eenvoudig opnemen.
De opnames worden gemaakt in het KPN netwerk en zijn een jaar lang te 'streamen' naar alle Interactieve TV ontvangers binnenshuis.

Tot nu toe moesten klanten kiezen of ze een TV-ontvanger met of zonder harddiskrecorder wilden huren. Vanaf 3 juli vervangt KPN deze twee ontvangers door één type nieuwe standaard TV-ontvanger. Het pauzeren van live televisie behoort hierdoor standaard tot de mogelijkheden.
De extra dienst is eenvoudig te activeren en te stoppen, zonder vast contract. Voor Internet Premium klanten (tot 40Mb) is het Opnemen Pakket gratis.
Bestaande klanten krijgen niet automatisch een nieuwe TV-ontvanger.

Draadloze Verbindingsset
Ook kondigt KPN aan de Draadloze Verbindingsset bij aanschaf van Interactieve TV flink in prijs te gaan verlagen. Met de Draadloze Verbindingsset is het mogelijk zonder kabels te trekken vanaf uw modem een Interactieve TV ontvanger aan te sluiten op uw televisie. Een set gaat bij aanschaf van Interactieve TV slechts eenmalig 30 euro kosten, voor het draadloos aansluiten van twee ontvangers betaalt u 40 euro.

door Bron: KPN, 58.937 keer gelezen