KPN introduceert Xbox cloudgaming abonnement

Als eerste netwerkprovider in Nederland introduceert KPN vandaag de Xbox Game Pass Ultimate. De versnelde uitrol van vaste glasvezelverbindingen en het inmiddels nagenoeg landelijk dekkend 5G netwerk, maken volgens KPN dat de tijd rijp is om een cloudgaming abonnement te gaan aanbieden. De provider heeft daarvoor een exclusieve game-deal gesloten met Microsoft.

Een abonnement op de Xbox Game Pass Ultimate kost bij KPN 12,99 euro per maand en is maandelijks opzegbaar. Wanneer het abonnement afgesloten wordt in combinatie met Hussel Thuis abonnement, dan kunt u de eerste drie maanden gratis gebruik maken van Xbox Game Pass Ultimate.

Meer dan 100 games
Het abonnement biedt onbeperkt toegang tot meer dan 100 games, waaronder titels als Forza Horizon 4, Minecraft Dungeon en de populaire games van diverse Xbox partners. Zo hebben gamers via het de Xbox Game Pass Ultimate ook toegang tot Xbox Live Gold, Xbox Cloud Gaming (bèta) en EA Play. Alle games kunnen rechtstreeks gespeeld worden op Xbox consoles, Windows 10 PC's of mobiele telefoons en tablets via Xbox Cloud Gaming (bèta).

Lage latency
Cloudgaming wordt steeds populairder omdat de games niet meer zelf aangeschaft worden, maar in abonnementsvorm vanaf een online server (in de cloud) gespeeld worden. Voor cloudgaming is een goede en snelle internetverbinding, met lage ‘latency’, van groot belang. Daarbij gaat het voor gamers letterlijk om milliseconden. Latency is de vertraging die ontstaat door de fysieke afstanden, koppelpunten (hops) en gebruikte netwerkapparatuur.
Voor online en cloudgamers moet die vertraging bij voorkeur ruim onder de 10 milliseconden blijven. Bij goede internetverbindingen via glasvezel en 5G ligt de latency gemiddeld tussen de 1 en 8 milliseconde. Bij kabel- en DSL-verbindingen is dat bijna altijd meer dan 10 milliseconde en kan de vertraging oplopen tot tientallen milliseconden.

door Bron: KPN, 4.165 keer gelezen