KPN introduceert Smart TV app

KPN heeft vandaag een Smart TV app geïntroduceerd waarmee interactieve tv gekeken kan worden zonder bekabeling en losse tv-ontvanger. Op dit moment is de app alleen geschikt voor recente Samsung en LG tv's.

Met de KPN Smart TV app is het mogelijk interactieve tv te kijken zonder hiervoor een losse interactieve tv ontvanger aan te sluiten. Wel is een tv-abonnement bij KPN verplicht om hier gebruik van te kunnen maken. Het is nog niet bekend of KPN in de toekomst ook abonnementen gaat aanbieden zonder losse tv-ontvangers.
De app is te gebruiken naast de normale tv-ontvanger op bijvoorbeeld een tweede televisie. Hierdoor is geen bekabeling tussen het modem en de tv-ontvanger nodig. Wel moet de tv zijn aangesloten op de internetverbinding middels een netwerkkabel of draadloos Wifi-netwerk.

Naast televisie kijken is het ook mogelijk live tv te pauzeren of een programma opnieuw te starten met Begin Gemist. Ook het inplannen, opnemen en terugkijken van programma's via de Smart TV app behoort tot de mogelijkheden.

Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor smart-tv's van Samsung of LG uit 2017 of nieuwer. In de loop van het jaar verwacht KPN de app ook voor andere smart-tv's te kunnen aanbieden.

door 9.288 keer gelezen