KPN en Glashart Media testen opnemen in de cloud

Telecomprovider KPN heeft samen met Glashart Media een platform ontwikkeld dat opnemen in de cloud mogelijk moet maken voor diverse glasvezelproviders zoals Telfort, Fiber Nederland en Stipte.

De ervaringen die KPN met deze techniek heeft opgedaan bij haar eigen DSL en glasvezeldiensten worden nu ook toegepast binnen het platform van Glashart Media. Glashart Media, een dochteronderneming van KPN, verzorgt de interactieve televisie diensten voor diverse providers zoals Telfort, Fiber Nederland en Stipte. Live televisie opnemen bij deze providers gaat tot op heden alleen met een ontvanger met ingebouwde of externe harddisk. Het nadeel hiervan is dat opnames niet eenvoudig op andere ontvangers of apparaten terug te kijken zijn, terwijl dat met opnemen in de cloud wel mogelijk is.

Het nieuwe platform moet de mogelijkheid bieden om het opnemen van zes kanalen tegelijkertijd te faciliteren, zonder dat de gebruiker last heeft van een lagere internetsnelheid. De consument kan handmatig en vanuit de programmagids opnames starten.

Inmiddels is er een uitgebreide commerciële testfase gestart. Deze test dient voornamelijk om ervaringen op het netwerk op te doen.
De telecomprovider heeft aangegeven dat alle huidige providers die gebruik maken van het Glashart Media platform in principe de mogelijk hebben om deze extra dienst aan te bieden zodra de testfase volledig is afgerond.

door 32.088 keer gelezen