KPN brengt live TV op iPad en laptop

Per 15 september breidt KPN zijn Interactieve TV dienst voor alle klanten uit met nieuwe functies onder de noemer Interactieve TV Online. Met iTV Online kunt u overal in en om het huis op de iPad of laptop live kijken naar 20 populaire TV-zenders en van andere interactieve diensten gebruik maken.

Klanten hoeven niets extra's te betalen voor deze faciliteit; iTV Online komt standaard beschikbaar voor alle huishoudens met Interactieve TV van KPN (416.000 per eind juni 2011). KPN verwacht dat er in de toekomst meer zenders in het pakket worden opgenomen.

De TV-beelden kunnen alleen via de eigen internetaansluiting thuis worden bekeken. Het is dus niet mogelijk om via een ander netwerk (bijvoorbeeld bij iemand anders thuis, via een publieke HotSpot of via mobiel internet) hiernaar te kijken. De beelden worden via Wi-Fi draadloos verspreid in en om het huis.

Naast live TV biedt iTV Online ook interactieve mogelijkheden. Op de iPad is het mogelijk live-TV te pauzeren en op de laptop on demand uitzendingen van Programma Gemist of films uit de videotheek te bestellen en te bekijken.
Ook nieuw is de mogelijkheid om bepaalde interactieve functies buitenshuis te gebruiken: zo kunt u thuis of onderweg de programmagids raadplegen en bladeren door het Programma Gemist aanbod alsmede door de catalogus van de Videoland videotheek. Als u het Opnemen Pakket afneemt kunt u onderweg zelfs ook opnames inplannen; zo hoeft u nooit iets te missen.
De laptop biedt op dit moment net iets meer interactieve mogelijkheden dan de iPad. Het streven is om dit verschil snel op te heffen.

Om iTV Online op de iPad te gebruiken dient u de (gratis) KPN Interactieve TV Online app uit de App Store te downloaden. Deze is vanaf 15 september beschikbaar.
Vanaf 15 september kunt u als KPN Interactieve TV gebruiker iTV Online op uw laptop en PC bekijken via kpnvandaag.nl/itvonline.

door Bron: KPN, 66.089 keer gelezen